Et trobes aquí: Inici >> Acció Sindical >> [NOTA DE PREMSA] INTERNITY, distribuïdora de VODAFONE, prohibeix els sindicats

[NOTA DE PREMSA] INTERNITY, distribuïdora de VODAFONE, prohibeix els sindicats

La cadena INTERNITY, marca de AVENIR TELECOM i distribuïdora a Espanya de productes VODAFONE, impedeix mitjançant reiterats acomiadaments la constitució de sindicats a l’empresa.

Al començament de febrer, INTERNITY va acomiadar a la delegada de la CNT en una de les botigues ubicada a Barcelona al cap de pocs dies de comunicar la creació de la Secció Sindical a l’empresa. Poques setmanes després, va acomiadar a dues treballadores afiliades a CGT a València, al dia d’haver-se constituït la secció sindical. Totes elles després d’estar més de cinc anys treballant per al’empresa.

INTERNITY manté una política anti-sindical des de fa anys. El 2007, va acomiadar a una treballadora a Albacete per demanar una reducció de jornada per la cura dels seus fills, acomiadament que va ser declarat nul, obligant a l’empresa a readmetre-la. Tot i això, l’empresa va tenir el desvergonyiment d’acomiadar-la novament el 2008, juntament amb altres cinc treballadors (el 50% de la plantilla), pel simple fet de reclamar judicialment l’aplicació del conveni que els corresponia. (1)

Des de la CNT considerem que aquestes actituds només poden interpretar-se com un atac obert contra la llibertat sindical dels treballadors, una estratègia evident i continuada en el temps per possibilitar una sèrie de pràctiques abusives contra els seus treballadors i un servei als seus clients sense cap control intern.

A més d’acomiadar als treballadors que decideixen organitzar-se per lluitar pels seus drets, INTERNITY no aplica el sou ni les categories que marca el conveni del sector. El súmmum del la injustícia arriba en els casos en què se’ls descompta de la nòmina de forma col•lectiva les pèrdues ocasionades per robatori dels productes, arribant a vegades la quantitat descomptada al conjunt de la plantilla a superar el preu de l’objecte desaparegut.

Els fets han estat comunicats pels treballadors a la direcció de VODAFONE, entenent que atès que VODAFONE fia la seva imatge corporativa i els seus productes a empreses com INTERNITY, també ha de vetllar per unes condicions laborals legals, encara que fins ara no s’ha rebut resposta per part de la companyia de telefonia mòbil.

Per tots aquests motius, la CNT ha decidit obrir un conflicte amb l’empresa exigint la immediata readmissió de la nostra delegada a Barcelona i de les treballadores acomiadades a València. Considerem l’acomiadament de delegats i afiliats com una pràctica particularment greu de repressió sindical i, més encara, com un atac directe al Sindicat que no deixarem sense resposta, i contra el qual oposarem totes les nostres forces. No és possible que en ple segle XXI, els treballadors hagin de suportar ser acomiadats pel simple fet d’organitzar-se i exigir a les empreses el compliment dels convenis col•lectius.

Així mateix aquest Sindicat estudia presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball per vulneració reiterada de drets constitucionals contra els treballadors.

(1) http://www.laverdad.es/albacete/20080324/local/albacete/denuncia-despidos-avenir-telecom-200803241827.html

Tags:

Copyleft (cc) 2011 | CNT Barcelona.