CNT declara conflicte amb VAW-Arvato

Comunicat del Comitè Local de la CNT-AIT de Barcelona, declarant el conflcite sindical amb l'empresa VAW-Arvato. Contra la repressió sindical i laboral.

Barcelona, 26 d'agost de 2007

VAW, empresa que pertany al grup Arvato, està dedicada a la traducció tècnica industrial essent una empresa de caràcter internacional amb seus arreu d'Europa.

La seu que tenen a casa nostra, a Martorell, ha protagonitzat en els darrers anys un detriment dels drets laborals de la plantilla des que fa uns anys vàren traslladar-se d'El Prat a Martorell provocant un greu perjudici en el salari social dels treballadors, i finalitzat de forma autoritària amb el beneplàcit d'UGT, únic sindicat en aquells moments que va posar pals a les rodes a la resposta col·lectiva dels treballadors.

El darrer març de 2007, la CNT-AIT va constituir una secció sindical a l'empresa, després que diversos treballadors busquessin alternatives al sindicalisme groc d'UGT. Després d'això, la direcció de VAW ha estat tancant totes les portes a la Secció Sindical CNT-Vaw arribant al punt d'assetjar a l'actual delegada sindical, incloent entre les seves accions emetre comunicats entre la plantilla desprestigiant a la secció sindical, negant els drets sindicals més bàsics, etc.
Durant aquest procés, la delegada sindical va guanyar una sentència contra l'empresa per mobilitat funcional, ja que l'han desplaçat de totes les funcions que li pertoquen segons la seva categoria professional. Aquesta resolució judicial, ha estat primerament contestada per l'empresa per un recurs de forma ja que la sentència és ferma (encara no resolt), i en un conjunt d'amonestacions per escrit que ja estan en procés d'impugnació.

Després que aquest Sindicat es posés en contacte amb l'empresa per a tenir una reunió i tractar de solucionar el que podiem pensar, en un primer moment, com a desconeixement de l'empresa respecte a la llibertat sindical, veiem que les seves excuses i negatives a reunir-se amb CNT fan de la seva actitut una provocació cap a la nostra organització. Per tot plegat, i tancades per l'empresa totes les possibilitats de negociació, la CNT-AIT de Barcelona declara conflicte contra l'empresa VAW fins que aquesta cessi l'assetjament a la nostra delegada sindical i el respecte a la lliure acció sindical dins l'empresa, entenent per aquesta llibertat el respecte a un sindicalisme assambleàri i autogestionàri, que es basa en la solidaritat de classe i l'acció directa entre treballadors i empresaris.

Si VAW creu que pot actuar impúnement contra el l'anarcosindicalisme, contra la CNT en definitiva, és que no entén de la capacitat de resposta que tenim els treballadors i treballadores que creiem en la solidaritat i l'acció directa com a millor defensa dels nostres interessos. Per tot plegat, recollim la pilota que l'empresa ens ha llençat, en un acte de sobèrbia i autoritarisme, i advertim a VAW i al seu grup empresarial, Arvato, que la Confederació i l'Associació Internacional dels Treballadors (AIT) sabrem estar a l'altura de la situació.

Contra la repressió sindical, Solidaritat Obrera!

CNT-AIT Barcelona,
El Comitè Local.