Cultura / Societat / Roda de premsa

 Barcelona 24/01/2010

La CNT inaugura el 26 de gener el seu centenari a Barcelona

  • L'acte tindrà lloc a la Sala Mirador del CCCB a les 16h

La CNT inaugura el seu centenari (1910 – 2010) a Barcelona en un acte on es presentaran les propostes culturals, i que comptarà amb diverses personalitats de la cultura.

   

La Confederació Nacional del Treball celebrarà els seus primers 100 anys des que el 1910 un Congrés Obrer la constituís a Barcelona. La CNT ha preparat per aquest aniversari diverses activitats culturals, entre les quals es troben exposicions, presentacions de llibres, una col·laboració amb la setmana de novel·la negra, cinema, concerts de jazz, hip-hop... Així com diverses jornades culturals d'interès internacional i teatre, entre d'altres activitats del programa.


L'acte tindrà lloc el dimarts 26 de gener a les 16:00 hores a la sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on es durà terme una roda de premsa amb la presència de membres de la Comissió del Centenari de la CNT, així com de diverses personalitats del món de la cultura.


Per a la CNT, la data no és casual doncs es vol recordar que el 26 de gener del 1939 les tropes franquistes van entrar a Barcelona iniciant una repressió que fou especialment dura amb els sindicalistes de la CNT catalana. Motiu pel qual el sindicat està preparant també la col·locació d'una escultura en record de tots els afusellats pel franquisme a la fossa comuna de Montjuich.


Finalment, la CNT vol convidar a totes les persones, entitats, associacions, col·lectius, cooperatives i organitzacions compromeses amb la justícia social i la memòria històrica, perquè vol que “el centenari serveixi per a commemorar uns valors que van contribuir a canviar el nostre país”.

###

Comissió de Premsa del Centenari CNT (1910 - 2010)