Els treballadors a Ginos han de triar entre perdre condicions o ser acomiadats

Ginos està amenaçant doblement als treballadors: en primer lloc els insta a signar un annex al contracte de treball que implica l’acceptació d’una sèrie de mesures equiparables a cedir a l’empresa el poder ningunearte a plaer i per dret. En el cas de negar-se a signar aquest annex, els treballadors són amenaçats amb l’acomiadament.

 

No al Desafío 2013 a Ginos!

 

Fa exactament un any, Ginos va posar damunt la taula el Desafio 2012, un annex al contracte de treball que suposava l’acceptació d’una sèrie de mesures com ara la reducció d’hores (que en molts casos afecta treballadors amb contractes de 20 o 30 hores setmanals), la reducció de dies de vacances i de sou, a més de modificacions en els horaris que moltes vegades resulten impossibles de compaginar o la possibilitat de trasllat de centre de treball sense cap raó i de manera immediata.

La CNT es va posicionar totalment en contra d’aquestes mesures i va dur a terme una contundent campanya amb la qual es va aconseguir que molts treballadors es neguessin a signar, tot i les amenaces de l’empresa. Aquests treballadors van mantenir les condicions inicials del seu contracte de treball, però des de llavors han estat en el punt de mira de l’empresa i han patit la persecució i l’assetjament.

Ara Ginos torna a la càrrega amb el Desafio 2013: noves reduccions d’hores, de dies de vacances i canvis en els torns de treball. Molts treballadors han demanat la presència d’un delegat d’aquest sindicat en el moment de comunicar això, però l’empresa no ho ha permès mai. Al seu torn, Ginos ha promès a aquests delegats no aplicar-lis les mesures del Desafio 2013.

Portem ja força temps en tractes amb Ginos com perquè encara creguin que la tàctica del “divideix i venceràs” pot funcionar amb la CNT. Aquí no ens callem perquè ens donin unes engrunes sota mà, perquè no volem unes engrunes. Volem el que és just i el volem per a TOTS, perquè només així és just. Quan es presenta aquest abús als treballadors, i es fa havent d’utilitzar l’amenaça i el doble joc, queda patent la mena de qui així actua. Ginos ha de saber que nosaltres no venem als nostres companys per una promesa, ni tan sols pel compliment d’aquesta promesa.

Ginos està massa acostumat a tractar amb aquests poders que es fan dir sindicats. I això, és inevitable, se’ls nota en les seves maneres d’actuar. Els “sindicats” que formen part del Comitè d’Empresa en Ginos, FETICO i UGT, no els donen molts problemes, miren cap una altra banda i deixen via lliure a l’empresa perquè ataqui les condicions dels treballadors a plaer, perquè han entès a la perfecció que les mesures plantejades alDesafío 2013 són necessàries per afrontar la crisi. És a dir, han assimilat com a propi el conte amb el qual l’empresa justifica aquest abús. El següent que serà? Què serà el següent que es demanarà en sacrifici als treballadors en el tan gastat nom de la crisi? És difícil trobar la resposta a això quan ja se’ls ha extorsionat amb l’acomiadament, però no dubtem de la capacitat de Ginos per superar-se.

La CNT es posiciona absolutament en contra de les mesures que planteja el Desafío 2013 per atemptar contra les condicions de treball mínimes establertes als contractes dels treballadors i, per descomptat, per presentar-se sota l’ amenaça de l’ acomiadament com a única alternativa.

ELS NOSTRES DRETS NO ES NEGOCIEN. NO AL DESAFIO 2013!!