[Solidaritat Madrid] Sentència favorable al judici contra la UNED

El jutge ha declarat la nul·litat de la sanció de 18 mesos de suspensió d´ocupació i sou que la UNED imposava a la nostra companya Tania, delegada de CNT a la UNED, a Madrid. El motiu de l’ acusació era desllealtat a l’ institució. Així mateix, el jutge ha revocat una segona sanció, de 3 anys de suspensió d’ ocupació i sou, que la UNED imposava a Tània, aquest cop per fer servir indegudament dades que coneixia amb motiu del seu càrrec com a periodista

 

CNT Barcelona, al juliol, a l’ acte inaugural de la seu de la UNED a Nou Barris.

Al juliol d’ aquest any companys i companyes de CNT a diferents localitats, vam dur a terme diverses accions en solidaritat amb la companya Tània, delegada de CNT a la UNED a Madrid, sancionada amb més de quatre anys de suspensió d’ ocupació i sou per haver informat d’ allò que la UNED no volia que es sabés.

En un acte de la UNED, Tània, exercint com a periodista, va preguntar  a un directiu de Telefónica sobre l’ ERE que aquesta empresa acabava d’ aplicar, destruint 6.500 llocs de treball. Així mateix, Tània va informar d’ un piquet que CNT duia a terme a les portes d’ aquest acte, en protesta per la mercantilització de la universitat. Tot plegat va fer que la UNED responguès sancionant a Tània amb  més de quatre anys de suspensió d’ ocupació i sou. Aquestes sancions, a més, es produien quant tot just Tània acabava de comunicar a l’ empresa que estava embarassada.

Aquestes sancions no només deixen patent  l’ assetjament a Tània, sino que són  una evident demostració de a quins  interessos serveix una institució pública i dedicada a l’ activitat docent com és la UNED. Interessos que, per a la UNED sembla que, fins i tot, passen per damunt de les llibertats de prensa i d’ expressió.

El jutge  ha revocat la sanció de 3 anys de suspensió d’ ocupació i sou i ha declarat nul·la l’ altra. Per la qual cosa no podem menys que donar la enhorabona a Tània i als companys i companyes  d’ Ensenyament de Madrid.

CNT – AIT Barcelona.